NovaSafe – Ur med automatisk faldalarm

Ofte oplever ældre mennesker at tilbringe mange timer bag fire vægge, fordi de enten er bange for at falde eller ikke at kunne finde hjem, hvis de forlader deres vante omgivelser. Derfor har NovaLife udviklet uret ”NovaSafe”, med automatisk faldalarm, som skaber tryghed hos de ældre til at være mere aktive og komme ud ad døren. Det fortæller Jacob Holtoug, direktør i NovaLife.  

– Vi har taget et ur, pillet indmaden ud og tilføjet vores egen software og telefon. På den måde har vi lavet et nødkald til de ældre mennesker, samt en automatisk faldalarm som de kan tage på armen, siger han.

Automatisk faldalarm ringer til kontaktperson

NovaSafe - ur med automatisk faldalarm

I den anden ende af uret har NovaLife et callcenter af sundhedsmedarbejdere siddende, men borgeren kan også vælge at få en kontaktperson tilknyttet. Skulle uheldet være ude, vil en indbygget GPS i ”NovaSafe” aktiveres, hvorefter callcenteret eller kontaktpersonen automatisk ringes op. Uret er også udstyret med en manuel knap, som de ældre kan bruge, hvis de har behov for hjælp.

Når et fald registreres, eller hvis borgeren anvender den manuelle knap til hjælp, får NovaLifes callcenter eller kontaktpersonen automatisk en besked tilsendt med borgerens koordinater. Koordinaterne gør det muligt for hjælpen hurtigt og præcist at komme den faldne til undsætning.

– Det nye er, at de ældre ikke længere er afhængige af at være hjemme. Nu kan de gå en tur og tage i biografen. Faldalarmen er ikke synlig men derimod bygget ind i et ur, som de ældre gerne vil gå med. På den måde er løsningen rigtig god til de mennesker, som ellers ville bure sig inde og være bange for at komme ud, siger Jacob Holtoug.

Se mere om faldulykker blandt ældre hos Sundhedsstyrelsen.:

Scroll til toppen